"Your Life Skills Learning Books"

Autism and ADHD Books

 

Adrian and Super-A

Vardagsfärdigheter för barn med Autism och ADHD på ett lekfullt sätt

Böckerna & övningsböckerna utvecklar ditt barn genom att ta itu med:

 • Inlevelseförmågan, att samarbeta och samsas.
 • Syskonperspektivet – hur känns det t ex att behöva vänta.
 • Utmaningar med att tvätta händerna, klä sig, lägga sig, hjälpa till med mat och städning ...
 • Sitta still, göra saker i rätt ordning, distraktioner ...
 • Oskrivna regler – som att fråga om lov först.
 • Sensorisk känslighet och att se styrkorna hos ett barn med diagnos.Varje bok har 48 omsorgsfullt illustrerade sidor med bildstöd och i slutet hittar du mer pedagogiskt material. Böckerna kan anpassas till barnets ålder och förmågor. Jag som skrivit böckerna har en fil. kand. i beteendevetenskap och så en dotter som förstås är ett Super-A.

Klicka nedan för att provläsa boken och övningsböckerna som även finns på engelska. Du kan dessutom ladda ner gratis bildstöd eller skriva upp dig på vår maillista så du vet när nästa bok kommer ut.

EN SUPERHJÄLTE MED AUTISM & ADHD  gör flygande entré i en ny bokserie som toppat försäljningslistorna. I böckerna kommer ditt barn att lära sig hur vardagen funkar med hjälp av en superhjälte som varje barn kan känna igen sig i, en tumme med kloka ramsor, ett tåg som samlar piktogram i sina vagnar och inte minst den påhittiga Lilla Trigga. Anton och Super-A är en interaktiv bokserie anpassad till barn med autism och ADHD, och den har fått utmärkelsen "Readers' Favorite". Genom att följa syskonparet får barnet svar på många viktiga frågor i sitt liv: Hur känns det för någon annan? Måste vi fråga mamma om lov? Varför ska vi inte påbörja två saker samtidigt? Varför använder vi tvål ... och kan vi verkligen tycka olika om samma sak?! 

Autismböcker ADHDböcker - böcker för barn med autism ADHD

 

“En kul bok som tar itu med vardagen på ett lekfullt sätt. Hela inlärningskonceptet […] har hanterats på ett unikt sätt. Strategierna är enkla och väldigt lätta att förstå.” – Readers' Favorite.

“Jag fullkomligt älskar din bokidé! Tack för att du skriver för barn med autism och ADHD.” – Moster till autistisk pojke

“Gullig och lärorik!” – Redaktör 

“Författaren Jessica Jensen har i sina böcker om Anton och Super-A hittat kärnan i svårigheterna. Med humor, värme och enkelhet hjälper hon barnen att utvecklas.” – En mamma

 


“Tio tummar upp!”


– 4-årig flicka “Jag är också Super-A ...”


– 3-årig pojke “Denna bok är SUPER-bra!”


– 9-årig autistisk flicka “Kan du läsa den imorgon igen?”


– 6-årig flicka 

ÖVNINGSBÖCKERNA är skräddarsydda utifrån både styrkor och svårigheter hos barn med autism eller ADHD. De har teman som även lämpar sig för barn med utvecklingsstörning och särskolan. Förutom en förståelse för vardagen kan föräldrar och specialpedagoger här få ett verktyg för att lära barnet att tänka i steg och att förstå hur andra känner (exekutiva funktioner och mentalisering). NYFIKNAS Sysselböcker är för barn från tre år. SMARTAS Sysselböcker passar barn som klarar flervalssituationer. Låt motoriken avgöra hur barnet svarar: Peka, rita eller ge tummen upp.

BESTÄLL ANTON OCH SUPER-A direkt från förlaget. Några gånger i månaden skickar jag ut bokpaket som beställts och förskottsbetalats. Böckerna finns även på franska och tyska, men med längre leverans. Rabatt till skolor som beställer fler ex av varje. Postens porto tillkommer. 


HALVA PRISET MOT ADLIBRIS!
     HELA SERIEN (557 kr):   3 böcker + 4 övningsböcker

Anton och Super-A Böcker Autism ADHD Anton och Super-A Övninbsböcker Autism ADHD


Bokpaket #1 (299 kr):   valfri bok   +   4 övningsböcker         

Bokpaket #2 (376 kr):   2 valfria böcker   +   2 övningsböcker   (NYFIKNA 3-9 år eller SMARTA 5-10 år)       

ÖVNINGSBÖCKER á 59 kr/st:   välj minst 4 st!      

Beställ från This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Porto 39-65 kr tillkommer. Läs vad böckerna handlar om på adlibris
Lämna gärna en recension på boktipset.se under "Kommentarer"!

Social Skills Woork book - Find lego

Social Skills Woork book - Wait

BÖCKER

 • 1: Anton och Super-A vill baka och tycker olika
 • 2: Anton och Super-A klär på sig och säger nix
 • 3: Anton och Super-A lägger sig och åker raket

ÖVNINGSBÖCKER

 • NYFIKNA tvättar händerna & väntar, SMARTA tvättar händerna & väntar
 • NYFIKNA bakar & gillar, SMARTA bakar och gillar
 
 

Sociala Berättelser & Vardagsfärdigheter

De sociala berättelserna kommer till liv i boken genom två psykologiskt kreativa figurer – den impulsiva Lilla Trigga som symboliserar påfrestningarna utifrån på barnet och den kloka Tummen. Rösta på din favorit nedan!


Piktogram

Piktogrammen i Anton och Super-A presenteras av det tålmodiga tåget Ralle Räls. (Klipp ut hans piktogram som finns i slutet av böckerna och övningsböcker. Piktogrammen kan även laddas ner gratis från http://sclera.be/)


Super-As Superförmågor

 • Flyga, supersyn, superhörsel, superkänsel och ett superminne.

Du hittar vilka sociala berättelser och piktogram som bokserien tar itu med på denLäs mer om Anton och Super-A på engelska!engelska sidan.

 

Vem är favorit i ert hem?

Social stories examples with free pictograms in book - raily the train

autism books - adhd books - children Super-A

Autism Books - ADHD Books - Siblings perspective - adrian anton

 

Social skills books for kids with autism or adhd - little miss trigger

Childrens autism books - adhd books - thummie the thumb